"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

18/12/2022 ➡ Πεζοπορία από τη Βατούσα στη Μονή Περιβολής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
18/12/2022 ➡ Πεζοπορία από τη Βατούσα στη Μονή Περιβολής 18/12/2022 ➡ Πεζοπορία από τη Βατούσα στη Μονή Περιβολής Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Η τελευταία πεζοπορία μας για το έτος 2022 ήταν ιδιαίτερη από κάθε άποψη.
Ξεκινήσαμε λίγο έξω από τη Βατούσα και περπατώντας κατά μήκος του φαραγγιού και της ρεματιάς Λαρδά, με αρχηγό μας το Γιώργο Σαμαρά, διανύσαμε μια απαιτητική διαδρομή 5 χιλιομέτρων που διήρκεσε 3,30 ώρες.
Το τοπίο ήταν εντυπωσιακό με κυρίαρχο το βραχώδες στοιχείο. Κατευθυνόμενοι προς το ξωκλήσι του Χριστού, συναντήσαμε στην πορεία μας ηφαιστειογενείς βράχους με απότομες κορυφές και σε μια στιγμή ήταν σαν να γύρισε ο χρόνος πίσω καθώς πολλοί έκαναν λόγο για τα λεσβιακά μετέωρα και αυτό ήταν αφορμή να θυμηθούμε την πολύ όμορφη εκδρομή που κάναμε με το σύλλογό μας το Μάρτιο.
Η λεσβιακή ύπαιθρος είναι έντονα συνδεδεμένη με το θρησκευτικό στοιχείο, απόδειξη τα εκκλησάκια που συναντάμε κάθε φορά στις πεζοπορίες μας, πλήρως εναρμονισμένα με το τοπίο που τα περιβάλλει. Αυτή τη φορά κάναμε στάση έξω από το εκκλησάκι της Αγίας Ελισάβετ σε ένα ύψωμα με θεά βραχώδη υψώματα μέχρι το τέρμα του ορίζοντα.
Η πεζοπορία κατέληξε στην πολύ καλά συντηρημένη Μονή Περιβολής, όπου μας υποδέχτηκε ο πατέρας Λεωνίδας, ο οποίος εκτός του ότι μας παρείχε πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία της Μονής, έκανε αρτοκλασία, στην οποία συμμετείχαμε όλοι σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, λίγο πριν τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Μετά το τέλος της λειτουργίας, βολευτήκαμε σε όμορφα στολισμένους πάγκους και τραπέζια στον περίβολο της Μονής και απολαύσαμε εδέσματα και κεράσματα, μαζί με ζεστό γλυκό κρασί εμποτισμένο με μπαχάρια, κομμάτια φρούτων και λοιπά μυρωδικά, προσφορά του συλλόγου μας και κάποιων μελών του που έβαλαν μπόλικη αγάπη και μεράκι για να χαλαρώσουμε στο κλείσιμο αυτής της υπέροχης μέρας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Πρόεδρο του συλλόγου μας Έλσα Εγγλεζοπούλου, τη Μαρία Δεληγιώργη, Ελπίδα Κουμαρέλα, Κατερίνα Σαμαρά και όσους μας σέρβιραν ακούραστα με χαμόγελο και πολλή αγάπη.
Η επιστροφή μας ήταν κι αυτή ιδιαίτερη, καθώς για αρκετή ώρα κινηθήκαμε μέσα σε πυκνή ομίχλη που είχε καλύψει τα πάντα κι η ορατότητα είχε περιοριστεί σε λίγα μέτρα μόνο, ένα τοπίο δηλαδή απόκοσμο και ταυτόχρονα μαγευτικό, που έδωσε τη δική του πινελιά στο κλείσιμο του έτους.
Καλές γιορτές λοιπόν, με υγεία και αισιοδοξία για όλους και καλή μας αντάμωση το 2023!

 

Χάρτης

  Vatoysa sti Moni Perivolis

 

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Ράνια Κεχαγιά
  • Φωτογραφίες:  Ράνια Κεχαγιά, Χριστίνα Κουρτζή, Βέννη Λυμπέρη, Νικόλαος Μάγειρας, Βασίλης Ραϊστέλλης

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate