"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

05/12/2021 ➡ Πεζοπορία στην Αρχαία Άντισσα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
05/12/2021 ➡ Πεζοπορία στην Αρχαία Άντισσα 05/12/2021 ➡ Πεζοπορία στην Αρχαία Άντισσα Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Ανάμεσα σε δυο βροχερές μέρες, του Σαββάτου και της Δευτέρας, μια Κυριακή, η προχτεσινή, ηλιόλουστη με πολύ διαύγεια, λαμπρή! Λες κι ο Μεγαλοδύναμος θέλησε να ευχαριστήσει τους πεζοπόρους του ΟΡΕΙΑΣ μέσα σε μια πανέμορφη φύση, σε μαγευτικά τοπία της βορειοδυτικής Λέσβου!

Ξεκινήσαμε από το Καλό Λιμάνι (Τσαμούρ Λιμάν) και περπατώντας σε πανέμορφους σεληνιακούς λόφους με διάσπαρτους ανεμοδαρμένους βράχους, που τους αντικρύζεις σαν άνθρωπους μονάχους, και με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου δεξιά μας, φτάσαμε στην θέση Αγία Βαρβάρα με το πανέμορφο εκκλησάκι, απάνω στο γυαλό. Αμέσως μετά στο κάστρο (των Αγίων Θεοδώρων ή Οβριόκαστρο), όπου ο προϊστάμενος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κ. Παύλος Τριανταφυλλίδης μας ενημέρωσε και μας ξενάγησε στο χώρο με τα πλούσια νέα ευρήματα!

Συνεχίσαμε στα Άπαστρα, περάσαμε τον ποταμό Βούλγαρη και τον υδροβιότοπό του, την Καταβάθρα και φτάσαμε στο προαύλιο του Αη Γιαννιού και του Αη Γιώργη στον Κάμπο όπου κάναμε μια μικρή στάση. Στη συνέχεια μας περίμενε μια έκπληξη! Περνώντας έξω από την αγροικία των φίλων Γρηγόρη Τζιμή και της συζύγου του Ανδρομάχης μες το δρόμο ένα τραπέζι με καλούδια μας περίμενε! Κονιάκ, ούζο, τσίπουρο, κρασί, τυριά, κριτσίνια! Ευχαριστούμε Γρηγόρη και Μάχη για την πανέμορφη έκπληξη.
Στη συνέχεια πήγαμε στην όμορφη Λιώτα, όπου γευματίσαμε και επιστρέψαμε με το λεωφορείο στη Μυτιλήνη.

 

 

Χάρτης

 Arxaia Άntissa map

 

 

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Γιώργος Σαμαράς
  • Φωτογραφίες:   Έλσα Εγγλεζοπούλου, Δημήτρης Καμπάνης, Χριστίνα Κουρτζή, Νικόλαος Μάγειρας, Δημήτρης Σταματέλλης

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate