"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

27/02/2022 ➡ Πεζοπορία στο Καριώνα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
27/02/2022 ➡ Πεζοπορία στο Καριώνα 27/02/2022 ➡ Πεζοπορία στο Καριώνα Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Η τελευταία πεζοπορία του χειμώνα ξεκίνησε και κατέληξε στο Σκόπελο, ένα από τα πιο όμορφα χωριά που πλαισιώνουν τον κόλπο της Γέρας.
Η παρέα των οδοιπόρων συγκεντρώθηκε στην πλατεία του χωριού, που διατηρεί το παραδοσιακό της χρώμα με πλακοστρωτο, χαρακτηριστικό πλάτανο, ένδειξη άφθονων υδάτων στην περιοχή και μια εντυπωσιακή διπλή μαρμάρινη βρύση.
Παρόλο που η πρόγνωση του καιρού προέβλεπε βροχές, ο ουρανός μας έκανε τη χάρη να περιμένει κι έτσι όλοι χαρήκαμε την πεζοπορία μας στο έπακρο! Αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις διαδρομές, ανάλογα με τις επιθυμίες και τις αντοχές τους.
Όλοι οι συμμετέχοντες ξεκινήσαμε από το Σκόπελο, κινηθήκαμε νοτιοδυτικά σε παλιό μονοπάτι με ανηφορική κλίση προς την πηγή του Μαργού, περάσαμε από την περιοχή Αχλάδα με το ξωκκλήσι της Αγίας Ειρήνης και μετά μέσα από ένα πυκνό πευκοδάσος διανύσαμε το ρέμα της Αροδάφνης.
Κατόπιν ανηφορίσαμε προς Καστέλλο με κατεύθυνση τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Εκεί, μια ομάδα πεζοπορων συνέχισε την πορεία της για αλλά 2,5 περίπου χιλιόμετρα, ενώ είχαν ήδη διανυθεί 11 χλμ διαδρομής και ανέβηκε σε βραχώδες οροπέδιο με εντυπωσιακή θέα στα γύρω υψώματα, τον κόλπο της Γέρας και τα χωριά της η κορυφή του οποίου έχει βαφτιστεί από τους ντόπιους Περιστεριά, επειδή η λαϊκή φαντασία είδε σε σχηματισμούς βράχων φτερούγες περιστεριών.
Οι λοιποί συνοδοιπόροι προτίμησαν για την επιστροφή τους ένα μονοπάτι με μικρότερη κλίση. Όλες οι ομάδες επέστρεψαν από Καριωνα ακολουθώντας σηματοδοτημένο μονοπάτι μέχρι το Σκόπελο.
Ευτυχως για μας η βροχή ξεκίνησε μόλις επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν και τα αυτοκίνητα μας, κι έτσι στεγνοί και χαρούμενοι καταλήξαμε σε ταβέρνα της περιοχής, όπου απολαύσαμε ωραίους μεζέδες και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εξόρμηση μας.

 

Χάρτης

 2022 02 27 Kariwna map

 

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Ράνια Κεχαγιά
  • Φωτογραφίες:  Κατερίνα Καλφοπούλου, Δημήτρης Καμπάνης, Ράνια Κεχαγιά, Χριστίνα Κουρτζή, Νικόλαος Μάγειρας, Μαρία Μαναβή, Βασίλης Ραϊστέλλης

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate