"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

30/01/2022 ➡ Πεζοπορία στον Ασώματο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
30/01/2022 ➡ Πεζοπορία στον Ασώματο 30/01/2022 ➡ Πεζοπορία στον Ασώματο Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Η πεζοπορική διαδρομή της τελευταίας Κυριακής του Γενάρη έγινε στους πρόποδες του δικού μας Ολύμπου, που μπορεί να είναι πιο χαμηλός από τον ομώνυμο της Πιερίας, οπωσδήποτε όμως είναι εντυπωσιακός, από όπου κι αν τον κοιτάμε.
Αυτή τη φορά η κυκλική μας διαδρομή είχε αφετηρία και τέλος τον Ασώματο. Γύρω στα 50 άτομα αυτή τη φορά, διανύσαμε κάτι λιγότερο από 9 χλμ σε 4,30 ώρες.
Ακολουθώντας μια από τις πολλές αλλά από τις παλιότερες λιθόστρωτες πατωμένες που είναι τόσο χαρακτηριστικές των περιοχών γύρω από την Αγιάσο, κάναμε την πρώτη μας στάση στο οροπέδιο Αγριά με τον Όλυμπο να υψώνεται προστατευτικά από πάνω μας με το χωριό της Αγιάσου στους πρόποδες. Αργότερα, αφού περάσαμε και το Σταυρί, ακολουθήσαμε το Θεοφράστειο μονοπάτι για να επιστρέψουμε στον Ασώματο.
Αναμφίβολα, ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της διαδρομής μας ήταν η ανάβαση στο βραχώδες ύψωμα Λιάκας, από όπου χάρη στην καθαρή ατμόσφαιρα είχαμε απρόσκοπτη θέα στον Όλυμπο και την Αγιάσο, τα γύρω χωριά και κάποιες παραλίες της Γέρας.
Κι αφού χορτάσαμε θέα, έφτασε η ώρα να χορτάσουμε και τα στομάχια μας με γεύμα σε ένα πολύ ζεστό και χώρο, όπου ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη πεζοπορική μας εξόρμηση.

 

 

Χάρτης

 2022 01 30 Aswmato map

 

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Ράνια Κεχαγιά
  • Φωτογραφίες:  Κατερίνα Καλφοπούλου, Δημήτρης Καμπάνης, Μιχαέλα Καραβατάκη, Ράνια Κεχαγιά, Νικόλαος Μάγειρας, Βασίλης Ραιστέλλης

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate