"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

16/01/2022 ➡ Πεζοπορία στην περιοχή του Λεπετύμνου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
16/01/2022 ➡ Πεζοπορία στην περιοχή του Λεπετύμνου 16/01/2022 ➡ Πεζοπορία στην περιοχή του Λεπετύμνου Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Ομάδα 1
Μια πολύ δύσκολη πεζοπορική διαδρομή περίπου 9 km με μια ομάδα πεζοπόρων του ΟΡΕΙΑΣ. Ξεκινήσαμε από τη Σκαμιά και με γρήγορο βήμα ανηφορίσαμε πάνω στον Λεπέτυμνο, με σκοπό να φτάσουμε στη μια κορυφή του στη Βίγλα. Στην αρχή ήταν δάσος με βελανιδιές, καστανιές και πλατάνια, μετά γυμνά μονοπάτια με πολύ όμορφα ρυάκια και στο τέλος κοντά στη κορυφή μπήκαμε μέσα στα χιόνια. Η θέα καταπληκτική: Ανατολικά τα Τσόνια, τα Τοκμάκια και στο βάθος η Μικρασία στην περιοχή του Αϊβαλιού, Βόρεια η Μήθυμνα και στο βάθος η Άσσος της Μικρασίας και Νότια ο Κόλπος Καλλονής. Σχεδόν από τον ίδιο δρόμο κατηφορίσαμε και φτάσαμε στον ερειπωμένο Χάλικα και μετά στο χωριό Λεπέτυμνος, από όπου και μας πήρε το λεωφορείο και μας πήγε στη Σκάλα Σκαμιάς.

Ομάδα 2
"Στα όρη..στ' άγρια βουνά!! Λεπέτυμνος! Εκεί μας πήγε ο ΟΡΕΙΑΣ κυριακάτικη βόλτα. 2 ομάδες πεζοπόρων με κοινή αφετηρία και κοινό τερματισμό! η ομάδα μου με αφετηρία το χωριό της Συκαμιάς, ανεβήκαμε προς Μαρόνια, μέσα από πυκνούς καστανιώνες και καρυδιώνες και παγωμένα νερά, κάναμε στάση στην Πηγή Κρήτα με τα αιωνόβια πλατάνια και περνώντας μέσα από τον Χάλικα (το παλιό χωριό που εγκαταλήφθηκε γύρω στα μέσα του 60 στους πρόποδες του Λεπέτυμνου) ξαποστάσαμε για λίγη ώρα στη φάρμα Καριοφύλλη. Εν συνεχεία περπατήσαμε μέχρι το χωριό Λεπέτυμνο και από κει μέσα από όμορφα στενά μονοπάτια καταλήξαμε στον προορισμό μας 'τη Σκάλα Συκαμιάς. Μια διαδρομή, 10 χιλιόμετρων πεζοπορίας μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο!! πολύ κρύο και ήλιος με δόντια, αλλά τους ΟΡΕΙΑ-δες δεν τους πτοεί τίποτα!! γεμίσαν οι μπαταρίες της ψυχής στο φουλ!!

 

Χάρτης

 Lepetymnou map

 

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Βενετία Λυμπέρη, Νικόλαος Μάγειρας
  • Φωτογραφίες:  Κατερίνα Καλφοπούλου, Χριστίνα Κουρτζή, Βενετία Λυμπέρη, Νικόλαος Μάγειρας, Δημήτρης Σταματέλλης, Βασιλική Τζιβόγλου, Αντώνης Χατζηχαραλάμπους

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate