"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

09/02/2020 ➡ Καταρράκτη ΄΄Μαν Κάτσα΄΄

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
09/02/2020 ➡ Καταρράκτη ΄΄Μαν Κάτσα΄΄ 09/02/2020 ➡ Καταρράκτη ΄΄Μαν Κάτσα΄΄ Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

 

Η πεζοπορία της Κυριακής 09/02/2020 ήταν κατά γενική ομολογία μια από τις πιο όμορφες που έχουν γίνει. Σε περίπου 4 ώρες διανύσαμε περίπου 8,5 χλμ στην περιοχή πριν το Μανταμάδο με κατάληξη στον πιο γνωστό καταρράκτη του νησιού με την εξωτική ονομασία Μαν Κατσα. Με σύμμαχο τον καλό καιρό 35 περίπου άτομα κάναμε μια διαδρομή με ποικιλία και εναλλαγές τοπίων, αγροτικοί δρόμοι, λιβάδια, βραχώδεις περιοχές, πέρασμα από μια όχθη ποταμού στην άλλη. Και λίγο πριν την επιστροφή στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε, χαλαρώσαμε στην όχθη του καταρράκτη που μπορεί να μην είχε πολύ νερό, ήταν όμως γοητευτικός και μια ο, τι πρέπει απόδραση από το αστικό τοπίο. Η θέα από τα ψηλότερα τοπία της διαδρομής ήταν υπέροχη αφού μετά τη βροχή η ατμόσφαιρα ήταν πεντακάθαρη και το μάτι έφτανε μέχρι τα απέναντι παραλία. Σε ταβέρνα της περιοχής χαρήκαμε ωραίους μεζέδες κι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη μας περιπέτεια.

...Ράνια Κεχαγιά

 

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020. Ξεκινήσαμε από το σημείο που ενώνεται η Εθνική Οδός Μυτιλήνης Μανταμάδου με τον Ασπροπόταμο. Μέσα από μονοπάτια φτάσαμε στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, από όπου η θέα με την παραλίας της Πεδής, τα Νησάκια Τοκμάκια και της απέναντι παραλίας της Μικρασίας στο ύψος του Αϊβαλιού ήταν φανταστική. Συνεχίσαμε μέσα από μονοπάτια σε λιοχώραφα και φτάσαμε στον καταρράκτη Μαν' Κάτσα. Μετά πήραμε την όχθη του Ασπροπόταμου, αν και μερικές φορές τον διασχίζαμε ακροβατώντας πάνω στις πέτρες του. Η διαδρομή 8,2 km ήταν μόνο μέσα από μονοπάτια στην αγροτική περιοχή του Μανταμάδου.

...Νίκος Μάγειρας

 

Χάρτης

katarrakti Man Katsa OREIAS

 

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Ράνια Κεχαγιά, Νίκου Μάγειρα
  • Φωτογραφίες:   Φεβρωνιία Κανταρτζή, Ράνια Κεχαγιά, Νίκος Μάγειρας

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate