"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

18/03/2018 ➡ Γέρα (Μέτια - Καστρί)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
18/03/2018 ➡ Γέρα (Μέτια - Καστρί) 18/03/2018 ➡ Γέρα (Μέτια - Καστρί) Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Με αρκετά σύννεφα και μποφόρ ξεκίνησε η πεζοπορία της Κυριακής 18 Μαρτίου 2018. Στις 9:30 το πρωί, στο καθιερωμένο ραντεβού βρεθήκαμε 50 φίλοι και μέλη του «ΟΡΕΙΑΣ» και επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν για την περιοχή της Γέρας και συγκεκριμένα στο σημείο έξω από το «Κτήμα Κόρρου». Εκεί μας περίμεναν λίγοι ακόμη φίλοι και η παρέα μεγάλωσε φτάνοντας γύρω στα 60 άτομα.

Αφήνοντας πίσω τον κεντρικό δρόμο Γέρας – Πλωμαρίου, αρχίσαμε την πεζοπορία μας μέσα από λιοχώραφα. Σε ορισμένα μάλιστα είχαμε την τύχη να συναντήσουμε και τους ιδιοκτήτες τους που μάζευαν από τα δίχτυα τον πολύτιμο καρπό, για να τον τσουβαλιάσουν και στην συνέχεια να τον οδηγήσουν στο ελαιοτριβείο για την περαιτέρω γνωστή επεξεργασία του. Κανά δυο φράχτες και ποταμάκια που βρέθηκαν στο δρόμο μας δεν αποτέλεσαν εμπόδιο, αφού η εμπειρία μας πλέον ως πεζοπόροι μας βοήθησε να τα περάσουμε με ευκολία αλλά και την απαιτούμενη προσοχή.

Συνεχίσαμε τον δρόμο κατηφορικά. Το τοπίο καθαρά ανοιξιάτικο, γινόταν ένας καμβάς που η φύση είχε ζωγραφίσει με τα ωραιότερα χρώματα! Παπαρούνες, χαμομηλάκια και λογής λογής λουλούδια, γέμιζαν το πράσινο φόντο και μας χάριζαν όμορφες εικόνες.

Τα μποφόρ που φυσούσαν αυτή την ώρα, τα νιώσαμε πιο έντονα στο δρόμο για το Καστρί, που είχε αρχίσει να γίνεται ανηφορικός. Σ’ ένα σημείο που έδειχνε να μην είναι τόσο εκτεθειμένο στον αέρα, κάναμε την ολιγόλεπτη στάση μας για ανασυγκρότηση και αναπλήρωση δυνάμεων. Ανεβαίνοντας, η θέα γινόταν ολοένα πιο μαγευτική, με τον Αιγαίο πέλαγος στα αριστερά μας και μπροστά το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου που μας περίμενε στην κορυφή του λόφου. Όταν τελικά φτάσαμε στο εκκλησάκι κάναμε τη δεύτερη στάση μας. Ο αέρας ήταν αρκετά ενοχλητικός, αλλά παρ’ όλα αυτά μπορέσαμε να απολαύσουμε το κολατσιό μας με ωραία θέα από ψηλά!

Οι πληροφορίες που είχαμε για την περιοχή μιλούσαν για μια μοναδική παραλία με το όνομα Ιλεύκος. Αφήνοντας λοιπόν πίσω μας το Καστρί με το ξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου, κατεβήκαμε να συναντήσουμε την παραλία. Η μανιασμένη θάλασσα σήκωνε τεράστια κύματα που έσκαγαν με δύναμη και θόρυβο στην ακτή, δημιουργώντας ένα άγριας ομορφιάς κινηματογραφικό σκηνικό που οι περισσότεροι πεζοπόροι προσπάθησαν να αιχμαλωτίσουν με τις φωτογραφικές τους μηχανές και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Μετά το ενδιαφέρον διάλειμμα στην παραλία Ιλεύκος μας περίμενε το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής. Ο δρόμος της επιστροφής για να κλείσουμε την κυκλική μας διαδρομή, περιλάμβανε μια κουραστική ανηφόρα που έδειχνε να μην έχει τελειωμό! Πραγματικά ατέλειωτη μας φάνηκε η μία και πλέον ώρα της διαδρομής για να συναντήσουμε ξανά το πούλμαν και την ταβέρνα που θα μας φιλοξενούσε.

Η τούρτα-έκπληξη στην φίλη Αντωνία για τα γενέθλιά της, ήρθε να συμπληρώσει την ήδη ανεβασμένη διάθεση των πεζοπόρων, που παρά την όποια κούραση χόρεψαν με την καρδιά τους σε παραδοσιακούς αλλά και ξένους ρυθμούς.

Γύρω στις 6:00 το απόγευμα, με το ήλιο να έχει δύσει και την βροχή που είχε ξεκινήσει νωρίτερα να έχει σταματήσει, επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο για την επιστροφή μας στη Μυτιλήνη. Ακόμα μια διαδρομή είχε φτάσει στο τέρμα της. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την άλλη Κυριακή. Ως τότε να περνάτε όλοι καλά!

 

 

Χάρτης

gera

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Στρατούλα Βαΐτη
  • Φωτογραφίες:  Θόδωρας Κουρουγένης, Βασίλης Ραϊστέλλης

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate