"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024 10:55

Απογευματινή πεζοπορία στον Ταξιάρχη Μανταμάδου το Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Απογευματινή πεζοπορία στον Ταξιάρχη Μανταμάδου το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 Απογευματινή πεζοπορία στον Ταξιάρχη Μανταμάδου το Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Αυτό το Σαββατοκύριακο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μανταμάδο. Χιλιάδες πιστοί απ’ όλη την Ελλάδα ενώνουν τα βήματά τους προς το ιερό προσκύνημα της θαυματουργής εικόνας του Ταξιάρχη. Μαζί μ’ αυτούς κι ο Ορειάς τέτοια μέρα κάθε χρόνο αφιερώνει τη διαδρομή του στον προστάτη όχι μόνο του Μανταμάδου αλλά και ολόκληρου του νησιού.
Το Σάββατο 18 Μαΐου θα συναντηθούμε στο My Market, ώστε στις 16:00 να αναχωρήσουμε με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας προς την αφετηρία των διαδρομών μας. Κι αυτή τη φορά θα χωριστούμε σε ομάδες, που καθεμιά θα κάνει διαφορετικό δρομολόγιο, θα διανύσει διαφορετική απόσταση και με διαφορετικό ρυθμό. Οι διαδρομές, εννοείται, δεν είναι κυκλικές.

Η πρώτη ομάδα, με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη, θα αποβιβαστεί στην Πηγή, απ’ όπου θα ξεκινήσει τη διαδρομή της. Θα διασχίσει το οροπέδιο του Ταύρου, θα περάσει από τη Βάστρια, την Καράβα και τον Ασπροπόταμο, για να καταλήξει στην Ιερά Μονή του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο. Θα είναι μια διαδρομή 21 περίπου χιλιομέτρων, εκτός δρόμου (στο μεγαλύτερο μέρος της), για την οποία απαραίτητη είναι η ΠΟΛΥ καλή φυσική κατάσταση και η εξοικείωση με το γρήγορο βάδισμα σε ανώμαλο έδαφος.

Η δεύτερη ομάδα, με οδηγό τη Μαρία Δεληγιώργη, θα ξεκινήσει από την περιοχή της Καράβας και περπατώντας σε αγροτικούς δρόμους θα διανύσει μια απόσταση 15 περίπου χιλιομέτρων μέχρι τον Μανταμάδο. Και για την διαδρομή αυτή απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση.

Η τρίτη ομάδα, με οδηγό τον Γρηγόρη Τσουμάρη, θα αποβιβαστεί στην περιοχή του Ασπροπόταμου και, περπατώντας σε άσφαλτο, θα διανύσει μια απόσταση 5 περίπου χιλιομέτρων μέχρι το Μανταμάδο.

Και για τις τρεις ομάδες η επιστροφή θα είναι γύρω στα μεσάνυχτα με το λεωφορείο που θα μας παραλάβει από τη μονή του Ταξιάρχη.
Σας υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας (ειδικά για τις δύο πρώτες ομάδες) απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running, να έχετε ρούχα κατάλληλα (φλις, αντιανεμικό ή αδιάβροχο), άφθονο νερό και οπωσδήποτε φακό.
Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας μέσο.
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ για το λεωφορείο έως την Παρασκευή 18:00. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415, ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.

Καλή μας αντάμωση!

Ημερολόγιο

<<  Ιούλιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Πρόγνωση Καιρού

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate